Lenis Run Bike Run Zaterdag 22 april 2017

Weststellingwerf verwelkomd Westfriesland.
Ben je na 2 april toe aan je volgende RBR dan kun je op zaterdag 22 april 2017 meteen in Ter Idzard aan de start.
Of komt onze wedstrijd dit jaar beter uit in verband met je andere bezigheden dan is het aan te raden om de Afsluitdijk eens over te steken. Via Bolsward, Sneek en Heerenveen ben je vanaf Den Oever in ongeveer een uur in Ter Idzard. Het parkeren is aan de Hamersweg en die is ook goed te bereiken via Wolvega en doorrijden tot in Oldeholtpade, daar linksaf, er is maar een weg naar links.

De drie dorpen.

Ter Idzard, Oldeholtwolde en (Nijeholtwolde komen we net niet door heen maar is ook één van de drie dorpen) zijn drie heel kleine dorpen waarvan de inwoners op heel veel manieren samenwerken. We hebben een gezamenlijk dorpshuis De Bult, ligt op een kleine zanderige verhoging midden in Ter Idzard. Een van onze activiteiten is het organiseren van een RBR, dit doen we in samenwerking met de atletiek vereniging AVHeerenveen.

 

lrbr1

Foto: Familie Baljet                 

We zullen doorgaan.

De elfde versie van de hardloop, fiets en hardloop wedstrijd bij en door de dorpen Ter Idzard, Oldeholtwolde en Nijeholtwolde.
De ene keer zit alles mee en een andere keer zit er wel eens wat tegen. Denk aan het aantal deelnemers dat de laatste jaren redelijk stabiel rond de honderd is. We zijn een paar keer van wisselzone gewisseld. Soms is het wat krap met het aantal vrijwilligers. Een keer hebben we alle afstanden zodanig ingekort dat het lopen langer was dan het fietsen, storm gecombineerd met een lage temperatuur was de oorzaak.
Vorig jaar hadden we financieel een tekort opgelopen oftewel we kwamen in de rode cijfers. Dit jaar hebben we een flink aantal nieuwe sponsoren weten te vinden, dus kunnen we nu financieel met zwarte cijfers afsluiten .

Vrijwilligers van groot belang.

Voor een groot deel werken we al tien jaar met dezelfde vrijwilligers uit onze dorpen maar ook van onze vereniging AVH de atletiek vereniging in Heerenveen. Zonder vrijwilligers geen evenementen, wedstrijden, feesten en ga zo maar door. Denk aan ons en als je wilt helpen meldt je dan aan bij Ilja van der Weg, zij is onze vrijwilligers coördinator. Denk meteen maar eens aan andere activiteiten bij jou in de buurt overal zijn vrijwilligers welkom en nodig.

Onze wedstrijden.

Dit jaar hebben twee afstanden. We beginnen om 11 uur met de zogeheten Korte afstand(10-38-5 km),
Tien minuten later start de Sprint (5-19-3,6 km) waar veel beginnende atleten aan meedoen.
Deze sprint kun je met twee of drie mensen doen.

 

Medailles.

Er zijn medailles per afstand zowel voor dames en heren.
En voor de eerste prijs van het snelste (duo of trio, ) per van de sprint hebben we medailles besteld.
De beste individuele Stellingwervers, (West en Oost samen natuurlijk) per afstand en zowel voor dames als heren kunnen ook een medaille krijgen.

 

De routes.

Het looponderdeel gaat zoveel mogelijk over de fietspaden tussen Ter Idzard en Oldeholtpade.
We schieten de deelnemers voor de Korte afstand (10-38-5) om elf uur weg, die lopen twee ronden van bijna vijf kilometer, over de Idzardaweg en de fietspaden daarna hun fiets pakken voor het volgende deel van 38 km geheel over de wegen. Als ze daarmee klaar zijn, lopen ze nog één ronde van vijf km. De Sprint begint met één ronde van vijf km. En na hun fietsonderdeel van 19 km, lopen ze via de Hamersweg naar het fietspad en lopen rechtsom een ronde van 3,6 km.
Kom naar Ter Idzard en knuffel eens een Fries.

 

website:  http://runbikerunteridzard.nl/

 

Lenis Run Bike Run Ter Idzard