Erik Jan Spijkerman Prolongeert titel in 2014

 

Erik-jan Spijkerman

HOORN - Op zondag 6 april werd rond ijsbaan de Westfries de derde editie van de Westfriese Run Bike Run gehouden. Erik Jan Spijkerman heeft zijn titel van 2013 geprolongeert.  Bij de dames wint Eline Lute-Kuin.

Na de succesvolle eerste en tweede editie van de Westfriese RBR was de inschrijving dit jaar al snel volgeboe

Echter, in de weken vooraf aan 6 april liet het voorjaarsweer zich van zijn allerbeste kant zien. Het leek wel zomer! Lekker trainen in voorjaarsachtige temperaturen. Veel deelnemers gaven daarom ook aan dat ze veel meer kilometers in dekt. Veel toppers en recreanten weten inmiddels de weg naar Hoorn te vinden. Vandaar dat er op de lijst van deelnemers een groot aantal atleten stond, dat ook al in de voorgaande wedstrijden aanwezig was.

elnemers (met of zonder afbericht) weg. Zij vonden de regen en de wind niet passen bij dit mooie evenement. benen hadden dan het jaar ervoor toen het eind maart zo extreem koud was.

Maar echte triatleten, recreant of wedstrijdsporter, laten zich niet door een buitje uit het veld slaan.

Maar op de dag zelf was er niets meer van dat voorjaarsweer te merken. Het regende en soms flinke buien ook. Van de 166 inschrijvers en 15 teams bleven maar liefst 41 deTijdens de start werd het gelukkig ook droog en werd het zelfs voor de toeschouwers nog aangenaam.

Vooraf hadden zich al veel deelnemers gemeld die kansen hadden om de ereprijzen in de diverse categorieën te pakken, maar één deelnemer was wel erg gebrand op de overwinning. Erik Jan Spijkerman had iets recht te zetten na de derde plaats op het NK wintertriatlon in de week ervoor. Na een jurybeslissing, een tijdstraf van twee minuten waren zijn kansen op de titel verkeken. Daarom wilde hij alles op alles zetten om deze derde editie op zijn naam te zetten. Zijn tegenstrevers, Peter Res, winnaar van 2012, Emiel van Tongerlo en Wardie van Wouw waren er zeker op gebrand om te voorkomen dat Erik Jan zijn 1e plaats van vorig jaar zou gaan prolongeren.

Daarom was het verrassend dat na het eerste onderdeel niet een van deze drie als eerste naar de fietswissel ging, maar Stein Posthuma uit Delft. “Niet op gerekend, onbekend voor mij, dus ik wist niet wat hij kon” zei Erik Jan na afloop. Als tweede loper zette hij daarom meteen de achtervolging in op het mooie 25 km lange parkoers langs de Zomerdijk en de Baasdorpermeer. En na een fantastische inhaalrace kwam Spijkerman weer terug in het parc fermee voor het laatste onderdeel, de 2 ½ km door het park van IJsbaan De Westfries.

Wardie van Wouw achterhaalde eveneens Posthuma en legde beslag op de tweede plaats.

Bij de dames ging de overwinning onbedreigd naar Eline Lute-Kuin uit Zuid Scharwou. Als eerste loopster kwam zij naar het wisselpunt met ruim een minuut voorsprong op Marieke van Lierop en die winst gaf ze niet meer uit handen. Derde dame werd Karlijn van den Burg uit Texel die met slechts 4 seconden voorsprong finishte voor haar zus Jasmijn.

Bij de duo’s ging liet team Kuyer uit Assendelft wederom zien dat zij op deze discipline het sterkste paar is.

In de top 10 van het deelnemersveld eindigden maar liefst 3 deelnemers van de Streker Atletiek Vereniging. Toine Groot, Richard kramer en Rober Stroet lieten hun groeiende vorm zien en zijn serieuze kanshebbers voor een hoge plaats in een teamsamenstelling.

Ook opvallend dit jaar is het groeiend aantal dames. Maar liefst 33 deelneemsters op een totaal van 157.

 
  Heren 24 Heren 40
1 Erik Jan Spijkerman  1.02.40 Richard Kramer  1.06.40
2 Wardie van Wouw  1.04.05 Rober Stroet 1.07.15
3 Stein Posthuma 1.04.38 Michael Krijnen 1.07.24

  Dames 24 Dames
1 Eline Lute-Kuin  1.12.55 Lucienne Groenendijk 1.16.48
2 Mariek van Lierop 1.13.46 2 Audry Breur 1.22.16
3 Karlijn van den Burg 1.15.08 3 Yvonne Kramer 1.27.25

 

Klik hier voor de complete uitslagen 2014

  1.  .